Batoane energizante cu unt de arahide și ovăz

Scrisă de: omnutri

Porții:

12

Timp de pregătire:

15

Calorii: 

210 kcal/porție

Meniu:

gustare

Dificultate:

1/5

Introducere

Autor: Raluca Mocanu
Uite o gustare care poate înlocui cu succes covrigeii, alunele, chipsurile, biscuiții și toate ronțăielile nesănătoase dintre mese: batoane energizante cu unt de arahide și ovăz. Sunt atat de rapid de făcut, atât de sănătoase și versatile încât cu siguranță vor deveni una dintre cele mai îndrăgite rețele fără coacere ale familiei voastre. Băieții mei se bucură de fiecare dată de ele. Cel mic le savurează ca și gustărică după creșă (plus că i se pare foarte distractiv să mă ajute să le prepar), iar soțul le consumă în loc de desert. Ce face această combinație de ingrediente atât de interesantă? Ei bine, este sănătoasă, sățioasă și ușor de adaptat în funcție de ingredientele pe care le ai la îndemână. Practic, poți folosi tipul de nuci sau fructele uscate pe care le ai deja în casă. Mai mult decât atât, este super rapid și ușor de preparat, utilizând doar robotul de bucătărie. Spre deosebire de alte rețete, batoanele energizante cu unt de arahide și ovăz nu necesită coacere. Bine, din cauza asta nu sunt chiar potrivite să le iei cu tine în geantă sau în ghiozdan, însă își găsesc loc cu brio în cutia de prânz. Pentru a le pregăti ai nevoie de ingrediente simple, naturale, pline de nutrienți. În continuare, am pregătit pentru tine cantitățile necesare, modul de preparare, dar și câteva trucuri care s-ar putea să-ți fie utile. Fă cunoștință cu gustarea care îți va da peste cap papilele gustative!

Ingrediente

  • 1 cană de nuci: românești, pecan, caju, migdale, în funcție de preferințe
  • 1 cană de fulgi de ovăz
  • ½ cană de stafide sau merișoare deshidratate
  • 2 linguri de semințe de chia
  • ½ linguriță de scorțișoară măcinată
  • un praf de nucșoara măcinată
  • ½ cană de unt de arahide
  • ¼ cană de miere
  • 1 linguriță esență de vanilie

Note: 

  • Macină nucile fin, însă oprește-te înainte ca acestea să se transforme în unt.
  • Pentru a își păstra forma, batoanele de depozitează la frigider, într-un recipient ermetic.

Cum se prepară

  1. Macină nucile cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi adaugă ovăzul, stafidele și condimentele și pulsează din nou până la omogenizare.
  2. Adăugă untul de arahide, mierea și vanilia și amestecă din nou.
  3. Toarnă amestecul într-o tavă de copt de 20 cm x 20 cm, într-un strat uniform.
  4. Acoperă tava și pune-o la rece aproximativ 2 ore, până când conținutul se întărește, apoi taie-l în batoane.

Concluzii

Sper că ți-a plăcut rețeta pe care ți-am pregătit-o! Pentru mai multă inspirație în meniul zilnic, aruncă un ochi și pe celelalte rețete de pe site. Abia aștept rezultate, păreri și impresii. Mereu aici pentru orice sfat,
Raluca Mocanu Coach in Nutritie
ribbon