Clătite americane cu mere și ovăz

Scrisă de: omnutri

Porții:

8

Timp de pregătire:

30

Calorii: 

133 kcal / porție

Meniu:

mic dejun

Dificultate:

2/5

Introducere

Autor: Raluca Mocanu
Ovăz sățios, mere suculente și scorțișoasă aromată… ingredientele perfecte pentru un mic dejun care să te umple de energie: clătite americane cu mere și ovăz. Dacă alegem să le preparăm și într-o variantă sănătoasă, atunci rezultatul poate fi unul chiar spectaculos. De ce? Clătitele primesc deja o notă dulce din ovăzul din aluat, dar și o aromă specială oferită de combinația unică de măr și scorțișoară. Sunt pufoase și dulci, dar și echilibrate din punct de vedere nutrițional, fiind pline de nutrienți esențiali și superalimente. Ovăzul nu conține gluten și este bogat în proteine, minerale, fibre și vitamine, având multiple beneficii asupra sănătății, precum pierderea în greutate, scăderea nivelului de zahăr din sânge și reducerea riscului apariției bolilor de inimă. Rețeta mea de clătite americane cu mere și ovăz este foarte simplă și rapidă, așa cum ar trebui să fie, de fapt, orice rețetă de mic dejun. Are la baza doar ingrediente simple, fără zaharuri rafinate, ingrediente care se găsesc de obicei în orice casă. În continuare, am pregătit pentru tine cantitățile necesare, modul de preparare, dar și câteva trucuri care s-ar putea să-ți fie utile. Respectă-le întocmai et voila, bună dimineața! ☼ ☼ ☼

Ingrediente

  • 2 căni de fulgi de ovăz (sau 1 cană și jumătate de făină de ovăz)
  • 1 măr
  • 1 ou
  • 1 cană de lapte la alegere
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură miere sau sirop de arțar
  • 1 lingură ulei (rapiță/cocos)
  • scorțișoară după gust
  • esență de vanilie după gust
  • un praf de sare

Note: 

  • Pentru o aromă mai puternică, poți adăuga suplimentar măr ras sau cubulețe mici de mere în aluatul de clătite. În funcție de preferințe, poți adăuga și alte ingrediente precum nucile.
  • Clătitele pot fi congelate pentru aproximativ 2 luni.

Cum se prepară

  1. Curăță mărul și dă-l pe răzătoare.
  2. Între timp, amestecă bine în blender toate celelalte ingrediente, până când aluatul este complet neted. Dacă are o consistență prea subțire mai poți adăuga ovăz, iar dacă e prea groasă mai poți adăuga un strop de lapte.
  3. Varsă compoziția într-un bol și încorporează mărul ras.
  4. Într-o tigaie antiaderentă încinsă toarnă câte un polonic din compoziție și nivelează cu o spatulă. Dacă e nevoie, poți unge ușor tigaia cu ulei.
  5. Lasă clătita la copt, pe o parte și pe cealaltă, pentru aproximativ 3 minute sau până când devine aurie (aceste clătite se gătesc mai greu decât cele clasice).
  6. Servește imediat.

Concluzii

Sper că ți-a plăcut rețeta pe care ți-am pregătit-o! Pentru mai multă inspirație în meniul zilnic, aruncă un ochi și pe celelalte rețete de pe site. Abia aștept rezultate, păreri și impresii. Mereu aici pentru orice sfat,
Raluca Mocanu Coach in Nutritie
ribbon