Creveți la wok cu salată de rucola și roșii

Nu e nevoie să fii vreun bucătar iscusit pentru a pregăti creveți la wok cu salată de rucola și roșii.
  • Porții: 4
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Calorii: 133 kcal / porție
  • Meniu: prânz
  • Dificultate: 2/5

Nu e nevoie să fii vreun bucătar iscusit pentru a pregăti creveți la wok cu salată de rucola și roșii. Creveții se gătesc foarte ușor și rapid, iar în combinație cu salata, dau nașterre unui mix de arome pe care n-ai cum să nu-l iubești. Simplu, rapid, delicios, dar mai ales, sănătos!

Creveţii sunt unul dintre cele mai populare alimente din categoria fructelor de mare, poate pentru ca sunt și foarte nutritivi. Sunt bogaţi în proteine, dar nu conţin multe grăsimi saturate, tocmai de aceea sunt recomandaţi în orice dietă echilibrată şi sănătoasă.

Eu nu mi-am ascuns niciodată preferința pentru creveți. Îmi plac mai mult decât alte fructe de mare și chiar decât peștele și nu pierd nicio ocazie de a mă bucura de ei la masa de prânz sau cină. În continuare, am pregătit pentru tine cantitățile necesare, modul de preparare, dar și câteva trucuri care s-ar putea să-ți fie utile pentru a prepara creveți la wok cu salată de rucola și roșii.

INGREDIENTE

  • 425 g creveți, mărime mare, cu coadă, decorticați
  • 300 g roșii cherry
  • 4 legături de frunze de rucola
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 60 ml vin alb
  • 2-3 linguri pastă de roșii facută în casă
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • sare și piper, după gust

CUM SE PREPARĂ?

  1. Spală bine creveții și pune-i în wok-ul încins, cu puțin ulei de măsline, pentru aproximativ 2 minute.
  2. Adaugă apoi vinul, pasta de roșii, sare și piper după gust și mai lasă-I pe foc încă 5 minute.
  3. Pune creveții gătiți într-un castron și adaugă 1 lingură de ulei de măsline, sucul de lămâie proaspăt stors, sare și piper, după gust. Amestecă bine și lăsă-I așa câteva minute.
  4. Taie roșiile cherry în jumătăți și amestecă-le cu frunzele de rucola.
  5. Adaugă creveții și condimentează după gust. Opțional, poți adăuga și câteva felii de lămâie.

NOTE

  • În funcție de preferințe, creveții pot fi pregătiți și la grătar sau în tigaie, câte 1-2 minute pe fiecare parte sau fierți timp de 3-4 minute.
  • Nu lăsa creveții la prăjit mai mult decât trebuie pentru că îți vor pierde textura.

Sper că ți-a plăcut rețeta pe care ți-am pregătit-o! Pentru mai multă inspirație în meniul zilnic, aruncă un ochi și pe celelalte rețete de pe site. Abia aștept rezultate, păreri și impresii.

Mereu aici pentru orice sfat,

R. ❤

Share your love
Raluca Mocanu
Raluca Mocanu
Articles: 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *