Parmigiana cu vinete

Direct din nordul Italiei, astăzi pregătim o rețetă clasică de parmigiana de vinete pe care o vei adora, pur și simplu.
  • Porții: 4
  • Timp de preparare: 1 oră și 10 minute
  • Calorii: 133 kcal / porție
  • Meniu: prânz
  • Dificultate: 2/5

Direct din nordul Italiei, astăzi pregătim o rețetă clasică de parmigiana de vinete pe care o vei adora, pur și simplu. O combinație simplă de arome, dar absolut genială. Nici nu mai contează dacă îți plac sau nu vinetele. Imaginează-ți doar mâncarea asta proaspăt scoasă din cuptor, cu straturi subțiri de vinete aurii, sos de roșii și brânză topită care se întinde în fire apetisante. Nu degeaba se spune că bucătăria italiană este cea mai plină de savoare!

Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume și, cu toate că luna iulie este perioada în care acestea sunt în plin sezon, ne putem bucura de ele pe tot parcursul anului. Au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, 100 de grame oferind numai 24 de calorii, însă sunt bogate în fibre solubile.

Procesul de preparare pentru parmigiana cu vinete nu este deloc complicat, iar la final vei face cunoştinţă cu cele mai fine vinete cu sos de roşii şi brânză italienească. Pentru a o pregăti ai nevoie de doar câteva ingrediente simple. În continuare, am pregătit pentru tine cantitățile necesare, modul de preparare, dar și câteva trucuri care s-ar putea să-ți fie utile. Respectă-le întocmai și buon appetito! ❤️

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 cutii de roșii bucăți rosii (400g fiecare)
  • 250 g mozzarella
  • 75 g parmezan sau altă brânză italiană tare
  • 1 buchet mare de busuioc

CUM SE PREPARĂ?

  1. Taie vinetele în felii de 1-2 cm și așază-le în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Stropește-le cu puțin ulei de măsline și pune-le la cuptorul încins la 200ºC timp de 30 min.
  2. Între timp, încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și călește ceapa și usturoiul aproximativ 10 minute, până se înmoaie. Apoi adaugă roșiile tocate și condimentele și ține-le pe foc pentru încă 20 minute.
  3. Într-o tavă de copt de aproximativ 20 cm x 30 cm, așază câte un strat de vinete, un strat de sos, un strat de mozzarella cu busuioc și parmezan, apoi repetă cu încă un strat din fiecare.
  4. Pune tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când vinetele devin aurii și clocotesc.

NOTE

  • Poți congela parmigiana până la aproximativ o lună.

Sper că ți-a plăcut rețeta pe care ți-am pregătit-o! Pentru mai multă inspirație în meniul zilnic, aruncă un ochi și pe celelalte rețete de pe site. Abia aștept rezultate, păreri și impresii.

Mereu aici pentru orice sfat,

R. ❤

Share your love
Raluca Mocanu
Raluca Mocanu
Articles: 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *