Paste integrale cu ricotta și mazăre

Nu știu la ce vă gândiți voi atunci când nu aveți timp, dar aveți o familie întreagă de hrănit.
  • Porții: 2
  • Timp de preparare: 20 min
  • Calorii: ????? kcal / porție
  • Meniu: cină
  • Dificultate: 1/5

Nu știu la ce vă gândiți voi atunci când nu aveți timp, dar aveți o familie întreagă de hrănit. Eu mă gândesc instant la paste. Și nu mă miră deloc, doar vorbim despre una dintre cele mai simple și mai rapide rețete pe care le putem pregăti. În 20 de minute deja suntem cu toții așezați la masă și ne bucurăm de o mâncare apetisantă. Și nici nu avem cum să ne plictisim de ele, când avem la dispoziție atâtea combinații, care mai de care mai apetisante – cu legume, carne, brânzeturi, sosuri și ierburi diverse.

Pastele integrale cu ricotta și mazăre se pregătesc foarte simplu și rapid și sunt soluția ideală pentru o cină târzie în cursul săptămânii. Sunt gustoase și consistente, dar cu puține grăsimi. Pastele integrale conțin cantități considerabile de carbohidrați complecși și sunt o sursă importantă de fier, proteine vegetale și vitamine. Eu le apreciez cel mai tare pentru conținutul ridicat de fibre, care nu fac decât să ofere senzație de sațietate mult mai rapid, și deci un avantaj pentru siluetă. Dacă le învelim și într-un sos apetisant cu ricotta, bobițe de mazăre și aromă proaspătă de busuioc, atunci obținem ceea ce eu numesc un curcubeu pe cerul gurii.

Pentru a pregăti paste integrale cu ricotta și mazăre, ai nevoie de doar câteva ingrediente simple. În continuare, am pregătit pentru tine cantitățile necesare, modul de preparare, dar și câteva trucuri care s-ar putea să-ți fie utile. Respectă-le întocmai și buon appetito! ❤️

INGREDIENTE

  • 100 g mazăre
  • 200 g brânză ricotta de oaie
  • 160 g paste integrale
  • 6 frunze de busuioc
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

CUM SE PREPARĂ?

  1. Pune la fiert o oală cu apă. După ce  apa a dat în clocot, adaugă mazărea și las-o la fiert timp de 10 minute.
  2. Între timp, pune pe aragaz o oală cu apă sărată, pentru paste.
  3. După ce ai fiert mazărea, adaugă ricotta, ulei, sare, piper, busuioc și alte condimente după gust.
  4. Fierbe pastele al dente.
  5. Amestecă pastele cu sosul cremos de ricotta și mazăre și masa e gata!

NOTE

  • Dacă amestecul de ricotta și mazăre este prea tare, poți adăuga puțină apa din oala în care ai fiert pastele pentru a-l face mai cremos.

Sper că ți-a plăcut rețeta pe care ți-am pregătit-o! Pentru mai multă inspirație în meniul zilnic, aruncă un ochi și pe celelalte rețete de pe site. Abia aștept rezultate, păreri și impresii.

Mereu aici pentru orice sfat,

R. ❤

Share your love
Raluca Mocanu
Raluca Mocanu
Articles: 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *