Smoothie gustos cu căpșuni și banane

Scrisă de: omnutri

Porții:

2

Timp de pregătire:

10

Calorii: 

99 kcal/porție

Meniu:

mic dejun

Dificultate:

1/5

Introducere

Autor: Raluca Mocanu
Când vine vorba de smoothie-uri, nu e nevoie să te gândești prea mult. Cele mai delicioase variante se nasc adesea din improvizații, așa că poți folosi cu încredere ingredientele pe care le ai la îndemână: o banană, niște frunze de spanac în plus de la salată sau jumătatea de cutie de lapte de cocos rămasă prin frigider. Nu există modalitate corectă sau greșită de a face un smoothie, iar combinațiile sunt nenumărate. Unde mai pui că sunt pline de ingrediente sănătoase și gata în mai puțin de 5 minute, putând fi savurate în orice moment al zilei?! Am ales pentru tine o combinație clasică: smoothie gustos cu căpșuni și banane. O rețetă cremoasă, dulce, sănătoasă, care poate fi preparată cu sau fără lactate, după preferințe. Căpșunile au un conținut scăzut de calorii, doar 32 kcal la fiecare 100g., însă sunt foarte bogate în fito-nutrienți, minerale și vitamine (A,B,C,E), esențiale pentru o sănătate optimă. La fel și bananele, deși ele sunt ceva mai bogate în calorii, 90 kcal la 100g. Smoothie-ul cu căpșuni și banane este o varianta foarte sănătoasă de mic dejun, dar poate fi la fel de bine si un desert excelent sau o gustare rapidă. Pentru a îl pregăti ai nevoie de doar 4 ingrediente simple. În continuare, am pregătit pentru tine cantitățile necesare, modul de preparare, dar și câteva trucuri care s-ar putea să-ți fie utile. Respectă-le întocmai et voila, bună dimineața! ☼ ☼ ☼

Ingrediente

  • 2 căni de căpșuni proaspete, tăiate pe jumătate
  • 1 banană congelată, tăiată în sferturi
  • ½ cană iaurt grecesc
  • ½ cană lapte

Note: 

  • Iaurtul grecesc este potrivit pentru smoothie deoarece are o consistență groasă și cremoasă, însă poți folosi și iaurt obișnuit la această rețetă.
  • Nu congela toate fructele. Dacă folosești și căpșuni și banane congelate, vei obține o textură prea groasă pentru a fi băută. Dacă ai congelat deja toate fructele, lasă căpșunile să se dezghețe înainte de a le folosi.
  • Nu adăuga zahăr, nu e nevoie. Ingredientele folosite sunt atât de dulci și gustoase încât e păcat să adaugi zahăr în plus.
  • Poți înlocui lactatele, după preferințe, cu iaurt de cocos fără lapte și cu orice variantă de lapte vegetal, păstrând cantitățile menționate mai sus.
  • Nu adăuga gheață pentru a menține băutura rece, adăugarea de gheață în smoothie-uri le dă o consisteță apoasă destul de repede.

Cum se prepară

Adăugă toate ingredientele într-un blender puternic și amestecă până la omogenizare. Consistența ar trebui să fie una cremoasă, rece și potrivită pentru a fi băută, deci nu prea groasă.

Concluzii

Sper că ți-a plăcut rețeta pe care ți-am pregătit-o! Pentru mai multă inspirație în meniul zilnic, aruncă un ochi și pe celelalte rețete de pe site. Abia aștept rezultate, păreri și impresii. Mereu aici pentru orice sfat,
Raluca Mocanu Coach in Nutritie
ribbon