Toast cu salată de avocado și ou

Scrisă de: omnutri

Porții:

1

Timp de pregătire:

16

Calorii: 

213 kcal / porție

Meniu:

mic dejun

Dificultate:

2/5

Introducere

Autor: Raluca Mocanu
Astăzi îți fac cunoștință un preparat atât de versatil, încât îți va fi imposibil să te decizi dacă îl consumi ca mic dejun, brunch sau aperitiv. Toastul cu salată de avocado și ou este o capodoperă demnă de cele mai cool poze de pe Instagram și pe care o poți prepara foarte simplu chiar la tine acasă. Cel mai mult îmi place că, în ciuda ușurinței de preparare, aromele acestei rețete sunt complexe și absolut delicioase. Consum avocado destul de simplu. Simt nevoia să-i adaug doar puțin suc de lămâie, sare și un strop de piper. În rest, mă bucur din plin de textura lui și de gustul subtil și untos. Este unul dintre cele mai unul dintre populare alimente uleioase, dupa nuci și semințe, și e plin de grăsimi sănătoase, fibre alimentare, vitamine și minerale. Este o sursă excelentă de potasiu, în cantitate mai mare decât bananele. Are un conținut bogat și în vitamina K, Vitamina B9, vitamina B6, vitamina B5, vitamina C și vitamina E. Avocado este un aliment sănătos recomandat spre a fi inclus în meniul zilnic. Iar în combinație cu salata de ou și ceva condimente, va fi întotdeauna o idee bună. Pentru a pregăti rețeta de toast cu salată de avocado și ou, ai nevoie de doar câteva ingrediente simple. În continuare, am pregătit pentru tine cantitățile necesare, modul de preparare, dar și câteva trucuri care s-ar putea să-ți fie utile.

Ingrediente

  • 3 bucăți de pâine toast
  • 2 ouă
  • 1 avocado mare
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • ½ linguriță muștar dijon
  • mix de semințe / condimente pentru covrigi
  • sare
  • piper

Note: 

  • Poți folosi orice tip de pâine prăjită, important este ca aceasta să fie suficient de solidă pentru a susține restul ingredientelor.
  • Poți înlocui muștarul Dijon cu muștar obișnuit.
  • Poți înlocui sucul de lămâie cu un praf de sare de lămâie.
  • Poți înlocui mixul pentru covrigi cu un amestec de usturoi granulat, ceapă, sare, semințe de susan și semințe de mac.

Cum se prepară

  1. Pune ouăle la fiert. După ce apa a dat în clocot, mai lasă-le pe foc timp de 4 minute. Apoi scurge-le, curăță-le și lasă-le la răcit timp de 1 minut.
  2. Cât timp fierb ouăle, zdrobește fructul de avocado cu o furculiță și amestecă-l într-un bol cu sucul de lămâie, un praf mare de sare și puțin piper, după gust.
  3. Într-un bol separat, taie ouăle în cubulețe și amestecă-le cu muștarul și sare și piper, după gust.
  4. Pe feliile de pâine prăjită întinde pasta de avocado, apoi adaugă amestecul de ou și condimentează după gust folosind mixul pentru covrigi.

Concluzii

Sper că ți-a plăcut rețeta pe care ți-am pregătit-o! Pentru mai multă inspirație în meniul zilnic, aruncă un ochi și pe celelalte rețete de pe site. Abia aștept rezultate, păreri și impresii. Mereu aici pentru orice sfat,
Raluca Mocanu Coach in Nutritie
ribbon